בואו נתחיל בבסיס, מה זה בכלל הדבר הזה שנקרא גוגל סרץ' קונסול?
אם תיכנסו לגוגל ותחפשו Search Console, בתוצאה הראשונה אתם תראו שאתם מופנים לסט כלים שנקרא "וובמאסטרס טולס" – כשהסרץ' קונסול הוא אחד מהכלים של גוגל שמאפשר לכם להגיד בעצם למנוע החיפוש שיש לכם אתר ושאתם רוצים שהעמודים של האתר שלכם יופיעו בתוצאות החיפוש של גוגל (מכאן השם, סרץ' קונסול).
הכלי הזה מאפשר לכם עוד כמה דברים, הוא מאפשר לכם להגיד לגוגל איפה נמצאת מפת האתר שלכם, איזה עמודים אתם רוצים שגוגל לא יאנדקס (אילו עמודים לא יופיעו בתוצאות החיפוש בגוגל), איזה שגיאות מקבלים כשנכנסים לאתר שלכם, האם האתר שלכם יהיה מוגדר עם או בלי WWW וכו'
אז ישבתם כמה ימים (או כמה שבועות), בניתם אתר לתפארת, מילאתם אותו בתוכן, השקעתם שעות בעיצוב, ודאגתם שהוא יעלה במהירות שיא, ואחרי חודש, האתר שלכם כמו מדבר, אף אחד לא מגיע אליו, אף אחד לא יודע שהוא קיים בכלל!
במקרה כזה יכול להיות שלא שלחתם את מפת האתר שלכם בגוגל סרץ' קונסול, גוגל לא יודע שאתם קיימים בכלל!
דבר ראשון שאנחנו נעשה זה להיכנס לאתר שלנו וליצור את מפת האתר שלנו, ניתן להשתמש בתוסף SEO, קישור אליו תמצאו בכתבה שלנו על "תוספי וורדפרס שאתם חייבים להשתמש באתר שלכם", מעבר להיותו תוסף SEO הוא יכול גם ליצור לנו את מפת האתר שלנו.
אז איפה אני אומר לגוגל סרץ' קונסול שזאת מפת האתר שלי?
לפני שאנחנו מגישים את מפת האתר שלנו אנחנו צריכים להגיד לסרץ' קונסול שהאתר שלנו קיים בכלל (זה נקרא בסרץ' קונסול הוספת נכס), וזה גם המסך הראשון שתראו ברגע שתיכנסו לסרץ' קונסול.
אחרי שנכנסתם לקונסול, הדבר הראשון שצריך לעשות זה להוסיף את האתר שלנו בתור נכס שמקושר לאימייל שלנו.
שימו לב שחשוב להגדיר נכון את האתר שלנו (עם או בלי HTTPS, עם או בלי WWW), לדוגמא, יש לנו את האתר example.com, ויש לנו SSL מוגדר באתר, אנחנו נצטרך להכניס שני נכסים לחשבון הסרץ' קונסול שלנו, https://example.com וגם את https://www.example.com, בהמשך אנחנו נבחר את הוריאציה שבה אנחנו באמת נרצה להשתמש.
לאחר שנרשום את הכתובת שאותה נרצה להוסיף בתור נכס בגוגל סרץ' קונסול אנחנו נעבור למסך הבא:
דבר ראשון אנחנו נוריד למחשב את הקובץ אימות שנמצא בשלב הראשון במסך שנראה הזה ונעלה את הקובץ לתיקיה הראשית של האתר שלנו (אם זה אתר וורדפרס אז בתיקיה הראשית אנחנו נמצא את שלושת התיקיות הראשיות שמרכיבות את האתר, wp-admin, wp-content ואת התיקיה wp-includes).
לאחר שהעלנו את הקובץ אימות של הסרץ' קונסול בשביל לבדוק שהקובץ באמת עלה בצורה תקינה, אנחנו ניכנס לכתובת שבסעיף 3, אם במידה ואתם רואים טעות, שגיאה, עמוד 404, כנראה שהקובץ לא עלה למקום הנכון.
במידה וכן הצלחתם אתם תראו את קוד האימות שלכם במסך כמעט ריק, שימו לב שלא מוחקים את הקובץ גם אחרי שהאימות הצליח, אם תמחקו אותו, האימות שלכם ימחק יחד איתו.
לאחר מכן כמובן לסמן וי בreCAPTCHA, כדי שגוגל יראה שזה לא מחשב ולאחר מכן נלחץ על אישור.
במידה והאימות הצליח אנחנו נראה V ירוק גדול שאומר שהאימות הצליח.
שימו לב שצריך לעשות את אותו הדבר גם לגירסה עם הWWW וגם לזאת שבלי, ניתן להוסיף נכס נוסף בעמוד הבית של הגוגל סרץ' קונסול (אתם תראו כפתור כתום שאומר "הוספת נכס").
אחרי כן אנחנו נעבור למסך הבית ונבחר את האתר בגירסה שאיתה אנחנו רוצים להשתמש.
רגע, אז סיימנו בעצם?
לא ממש, ואם להיות יותר מדויקים, ממש לא… 🙂
בעיקרון אם אנחנו משאירים את המצב ככה יהיה קשה מאוד לגוגל לשלוח את ה"זחלנים" שלו לשוטט לנו באתר כדי לאנדקס אותו כמו שצריך.
רק במקרה שאתר אחר עשה קישור לאחד העמודים ובאותו עמוד חיצוני עברו הזחלנים, יאונדקס העמוד שלנו.
שליחת מפת האתר שלנו אומרת לגוגל אילו עמודים יש לנו באתר שאותם הוא צריך לאנדקס, דרכם יעברו הזחלנים של גוגל, ברגע שמפת האתר מוגשת, יוכלו הזחלנים לראות גם את ההיררכיה של האתר שלנו.
אז בואו נגיש את מפת האתר שלנו לגוגל סרץ' קונסול.
בואו נלך למסך הבית ונבחר את הגירסה של האתר שאותה אנחנו רוצים להגיש (עם או בלי WWW),
בשביל להגיש את מפת האתר שלנו אנחנו צריכים להיכנס לכרטיסיה מפת האתר (Sitemaps), בגלל שזה אתר חדש אנחנו נראה שאין עדיין מפת אתר בחשבון הזה וזה הגיוני בהתחשב שרק עכשיו פתחנו את החשבון.
במסך הבא נלחץ על הכפתור הכתום שאומר הוספת/בדיקת מפת האתר (ASS/TEST SITEMAP).
ונדביק בבלוק שנפתח לנו את הכתובת של מפת האתר שלנו (במקרה והתקנתם את יואסט למשל, אתם יכולים לגשת למפת האתר בכתובת של האתר שלכם ובתוספת "/sitemap_index.xml") תוכלו לבדוק שמפת האתר עובדת כמובן בכתובת: example.com/sitemap_index.xml כמובן שלשנות את example.com לכתובת האתר שלכם.
לאחר שהכנסנו את הכתובת של מפת האתר שלנו אנחנו נלחץ על הכפתור הכחול "שלח" (ניתן לבדוק אם מפת האתר תקינה בלחיצה על הכפתור "בדוק" במקום "שלח").
עכשיו זהו (פחות או יותר).
עכשיו כל מה שנשאר לכם לעשות זה לחכות שהזחלנים של גוגל יטיילו לכם באתר ויגידו לגוגל מה יש לכם באתר מבחינת עמודים, פוסטים, תמונות וכו', כמובן רק מה שהגדרתם בתוסף שמייצר את מפת התאר מה שאמרתם לו לא לאנדקס לא יאונדקס, ביואסט למשל יש הגדרות ספציפיות שניתן לבחור מה יאונדקס ומה לא, גם כללי לאתר וגם ספציפי לפוסטים או לעמודים נבחרים.
ואיך אני יודע שזה עבד?
כדי לדעת אילו דפים מאונדקסים מהאתר שלנו בגוגל נוכל להשתמש בפקודה site:
לדוגמא, כדי לראות אילו עמודים מאונדקסים באתר שלנו נוכל לבצע את החיפוש הבא בגוגל:
site:https://courseko.co.il
במקרה שלנו תוכלו לראות שיותר מ300 עמודים מאונדקסים בגוגל נכון לרגע כתיבת שורות אלה.
קחו בחשבון שאינדוקס יכול לקחת זמן והוא לא מיידי…
ודבר חשוב שצריך לקחת בחשבון זה שאם מוגדר לנו בהגדרות קריאה בוורדפרס למשל, "בקש ממנועי חיפוש לא לאנדקס את האתר הזה", מתבצעת חסימה ברמת הקובץ robots.txt